VIDEO! Sute de solicitări la UPU de Sfânta Maria

Urgentiștii luați cu asalt de tot felul de afecțiuni banale! Aproape 200 de botoșăneni de prin toate zonele județului și-au amintit în zi de sărbătoare de fel de fel de dureri articulare, musculare, de mâini și de urechi iar de Sfânta Maria, s-au îmbrăcat frumos și au venit la spital. În Unitatea de Primiri Urgențe a fost un aflux enorm de persoane iar cadrele medicale abia au făcut față.

Zi de coșmar pentru salvatorii de vieți! Pentru că a fost sărbătoare, zeci și zeci de persoane din mediul rural au scăpat de munca de prin gospodării și au decis să mergă la spital. Nu aveau vreo urgență însă, în repaus, au conștientizat că au afecțiuni mai vechi ce ar trebui consultate. Cei mai mulți s-au adresat, evident, la Unitatea de Primiri Urgențe.

La un simplu calcul, cadrele medicale au consultat nu mai puțin de 8 pacienți pe oră. Gărzile au devenit coșmar pentru medici mai ales când Urgențele sunt aglomerate de bolnavi închipuiți sau care ar putea să se prezinte la medicul de familie sau în ambulatoriu.

Botoșănenii pot merge și la centrele de permanență iar în acest fel s-ar putea evita aglomerația din Unitatea de Primiri Urgențe.

Cetățenii ar trebui să conștientizeze faptul că oameni a căror viață depinde și de câteva secunde, ar putea pierde lupta tocmai din cauza unor false urgențe.

Citeste si:

Facebook Comments