S-au împotmolit cu o camionetă în noroi. Au fost înconjurați de jandarmi și vânători, iar acum pot ajunge după gratii

S-au împotmolit cu o camionetă în noroi. Au fost înconjurați de jandarmi și vânători, iar acum pot ajunge după gratii

Jandarmii care executau o acțiune pe linia combaterii braconajului cinegetic în noaptea zilei de miercuri, 23 noiembrie, în cooperare cu lucrători din cadrul Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Botoșani , au observat o lumină puternică pe o tarla din apropierea satului Dorobanți, care face parte din fondul de vânătoare nr.9 Nicșeni.

În jurul orei 23.00, tarlaua a fost înconjurată de jandarmi și vânători, în apropierea cimitirului din localitate fiind găsit o autoutilitară împotmolită în noroi. Oamenii legii i-au legitimat pe cei trei bărbați aflați în autoutilitară, iar la controlul remorcii au descoperit doi iepuri de câmp, înveliți într-o haină.

În urma verificărilor efectuate, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au stabilit că șoferul luase, fără aprobarea administratorului, un autovehicul al firmei la care lucrează, după care, împreună cu ceilalți doi, s-a deplasat pe câmp pentru a vâna iepuri.

Iepurii din remorcă au fost prinși de câinii ogari care îi însoțeau pe braconieri, după ce aceștia au montat la bateria mașinii un far puternic, la lumina căruia au depistat vânatul. Autoutilitara cu care s-au deplasat cei trei, împreună cu farul folosit, vânatul din remorcă și un câine metis ogar, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. 

Dosarul cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,practicarea vânătorii cu ogari sau metiși ogari” și ,,vânătoarea pe timp de noapte la lumina farurilor autovehiculului”, va fi înaintat de jandarmi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, pentru competentă soluționare.

Pedeapsa prevăzută de legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic pentru aceste fapte este închisoare de la 6 luni la trei ani sau amendă.

Citeste si:

Facebook Comments