S-au întrecut în cunoștințe de matematică

Laurianul a găzduie concursul interjudețean ”Octav Onicescu”

Doi elevi de la cele mai bune licee din Botoşani au împărţit premiul întâi. Tudor Cardaş de la Liceul ‘’A.T.Laurian’’ dar şi Alexandru Pritop de la Liceul ‘’Mihai Eminescu’’ au obţinut 96 de puncte. Este vorba despre Concursul de matematică ‘’Octav Onicescu’’, care s-a desfăşurat weekendul acesta la Botoşani.

Nu este un concurs oarecare, ci unul de tradiţie al liceului A.T.Laurian, care se află deja la cea de-a XIX-a ediţie. La acesta au participat zeci de elevi din numeroase judeţe ale ţării care şi-au disputat titlul de cel mai bun matematician.Este un concurs care se adresează excelenţei pe care Colgiul A.T.Laurian o promovează de 157 de ani.

Sâmbătă dimineaţa s-a dat startul concursului.Elevii care au venit la colegiul A.T.Laurian din Botoşani au fost primiţi de către reprezentanţii liceului si conduşi până la amfiteatrul unde s-a susţinut proba scrisă a concursului de matematică.Aici câteva dintre cadrele didactice ale liceului au încurajat elevii si le-au urat succes.

După finalizarea introducerii făcute de profesori, elevilor li s-au explicat regulile de redactare din cadrul concursului.

A doua zi, mai exact duminică dimineaţa, la ora 9 s-au acordat premiile. 21 dintre cei mai buni elevi care au participat la Concursul Octav Onicescu, organizat la Liceul A.T.Laurian au primit diplome. Cea mai mare surpriză a fost atunci cât s-a acordat premiul întâi. Nu unul ci doi elevi au fost la egalitate de punctaj, doi elevi botoşăneni foarte buni la matematică, din cele mai bune licee din Botoşani.

A urmat apoi acordarea mentiunilor celorlalţi elevi.

La final, reprezentanţii Colegiului A.T Laurian au mulţumit elevilor pentru participare. De asemeni au mărturisit că au fost încântaţi că elevii care au participat au fost foarte buni.

Cadrele didactice ale Colegiului Laurian,încurajează şi alţi tineri iubitori de matematică să participe anul viitor la cea de-a XX-a ediţie a concursului ‘’Octav Onicescu’’.

Citeste si:

Facebook Comments