S-au săturat de gropile din drum!

Protest amplu pe DJ 293

S-au săturat de gropile din drum! Coloană de mașini cu săteni revoltați că plătesc taxe, impozite, roviniete și primesc doar indiferența autorităților. Își riscă viața pe un drum de coșmar, DJ 293 Dorohoi-George Enescu-Havârna-Darabani, își strică mașinile, și asta i-a determinat pe locuitorii din această zonă a județului Botoșani să iasă în stradă și să atragă atenția autorităților prin revolta lor.

Speră că așa vor fi vizibili. Dacă nu, e doar începutul. Nu se vor opri din acțiuni de acest fel. Le-a ajuns cuțitul la os.

A fost o acțiune a societății civile. Un havârnean, Costel Muraru s-a ocupat efectiv de organizare, de mobilizarea cetățenilor din mai multe multe localități ale județului Botoșani, care sunt nevoiți să se deplaseze de ani buni pe acest drum de groază. Au răspuns sute de locuitori din comunele Havârna, Concești, Mileanca, George Enescu și orașul Darabani. Cetățenii s-au mobilizat într-un amplu protest. S-au adunat sâmbătă dimineață, la 9,30. O parte la intersecția Gârbeni – DJ 293, spre George Enescu, alții în stația de autobuz de la Stînca, comuna George Enescu.

Sunt oameni care trăiesc un sentiment apăsător că au fost uitați de autorități, că nu contează decât atunci când e să dea bani statului. Când este să primească ceva în schimb, se aleg doar cu promisiuni, iar uneori cu o tăcere disprețuitoare.

Cele două coloane de mașini, autoturisme, camioane, și chiar utilaje agricole, au pornit din cele două puncte pentru a-și uni forțele într-un marș al nemulțumirii, al disperării chiar, pe traseul Dumeni-Cracalia până la limita fostul IAS Progresul Dorohoi.

Au străbătut drumul presărat cu gropi la tot pasul, însoțiți de forțele de ordine. Multe din mașini purtau steaguri tricolore. La protest, locuitorilor din Havârna și George Enescu li s-au alăturat și mașini cu locuitori din Darabani, Mileanca și Concesti. Toți suferă de ani buni din cauza drumului județean de coșmar, care leagă Darabaniul de Dorohoi. În total, cam 150 de mașini.

În zgomot de claxoane, coloana de mașini a pornit cu steagurile fluturând. Unii șoferi au adus cu ei ghivece de flori și le-au așezat în gropile adânci de câțiva centimetri. Să aibă o utilitate și aceste denivelări adânci, că numai drum județean nu se poate numi acea porțiune de traseu. Alții au venit cu scule de pescuit. Mulți dintre participanții la protest au dat frâu imaginației, într-o ironie amară, arătând autorităților că ceea ce se cheamă în acte drum județean, ar putea servi foarte bine unor alte scopuri, care nu au nicio legătură cu o cale de transport civilizat. Poate băltoace cu pești, sau pâlcuri de spațiu verde în calea mașinilor.

Alături de locuitorii localităților amintite mai sus, au fost și primarii din Darabani, Havârna, Concești. Ca simpli cetățeni.

Toti cei prezenti la protest au anunțat că, dacă nu se va rezolva nimic cu acest drum județean în următoaele 2-3 luni, vor veni și vor picheta Consiliul Județean.

Citeste si:

Facebook Comments