S-au schimbat membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică

Membrii noi în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Componența ATOP s-a modificat în urma alegerile locale din 5 iunie.

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean de vineri au fost desemnați consilierii județeni care vor face parte din ATOP. Patru sunt de la PSD și doi de la PNL. Cei patru social-democrați desemnați să facă parte din această structură sunt Gheorghe Nazare, Gheorghe Vâzdoagă, Sergiu Marian, Bogdan Buhăianu, iar din rândul liberalilor vor face parte Radu Anton și Petru Tupiluș.

Pe lângă cei șase aleși județeni, din ATOP mai fac parte subprefectul, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, șeful Poliției Locale și trei reprezentanți ai comunității care vor fi desemnați de președintele Consiliului Județean. Din rândul acestora va fi ales și președintele ATOP, persoana propusă fiind Gheorghe Nazare.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ care funcționează pe lângă Consiliul Județean în scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului polițienesc la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Citeste si:

Facebook Comments