VIDEO! Să nu ne uităm eroii!

În zi de mare sărbătoare, de Înălțarea Domnului, românii comemorează și eroii neamului. Așa cum se obișnuiește an de an, Cimitirul Pacea devine un adevărat furnicar. La morminte, botoșănenii au oferit pomană sărmanilor, politicienii și-au etalat ținutele, s-au depus coroane de flori iar zeci și zeci de copii în porturi populare au legat tricolorul de crucile eroilor căzuți la datorie.

Spre orele amiezii, traficul în zona Cimitirului Pacea devenise un coșmar. Oameni simpli au venit să-și pomenească morții iar pe la fiecare loc de veci, preoții cântau veșnica pomenire. La orele 12.00 și-au făcut apariția și autoritățile. Polițiștii locali au pregătit terenul și au alungat de la poarta cimitirului cerșetorii.

Pe aleea principală, garda de onoare a luat poziție pentru saltul reprezentantului Guvernului în Teritoriu. A urmat slujba de pomenire pe care însă, nu toți cei prezenți au putut să o asculte pentru că sonorizarea a lăsat de dorit.

În acest an au lipsit discursurile sforăitoare ale autorităților iar acest moment lipsit de orice interes a fost înlocuit cu unul deosebit. Elevii adunați de prin toate colțurile județului, au venit în costume populare și au depus la căpătâiul fiecărui erou flori și tricolorul.

Oficialitățile au depus coroane la monumentul eroilor iar mai apoi botoșănenii au aplaudat defilarea Detașamentului de Onoare.

Citeste si:

Facebook Comments