VIDEO! Sală de operații la ortopedie, nefuncțională

De un an a început amenjarea unei săli de operaţii şi cam tot atât mai durează până va funcţiona la capacitate deplină. Este cazul celei de-a doua săli pentru Ortopedie, care există dar unde acum se fac doar intervenţii minore pentru că nu sunt asistenţi medicali cu experienţă.

Drept urmare, medicii chirurgi ortopezi fac tot atâtea operaţii câte reuşeau înainte, adică 5-6 zilnic.

Ar face mai multe, mai ales că secţia este una dintre cele mai aglomerate din spital, dar n-au cu cine şi acesta nu este primul obstacol pe care l-au întâlnit de când s-a lucrat amenajarea ei. S-a întâmplat în primele luni din 2017. Atunci a început amenjarea, însă după ce au achiziţionat echipamentele, reprezentanţii spitalului şi-au dat seama că trecuseră cu vederea ceva. Au uitat atunci de instalaţia de purificare a aerului aşa că lucrurile s-au amânat din nou, puţin câte puţin. Acum există tot ce trebuie, dar din lipsă de personal, nu prea se fac operaţii acolo.

Ortopedia are peste 40 de paturi, ocupate în continuu. O nouă sală ar fi o gură de aer nu numai pentru ei dar şi pentru medici. Însă în mai puţin de jumătate de an nu prea sunt şanse ca aceasta să fie funcţională la capacitate maximă.

Aproape două milioane de lei a costat amenajarea acestei săli.

 

Citeste si:

Facebook Comments