VIDEO! Salarii de invidiat pentru angajaţii Consiliului Județean

Este oficial! Angajații CJ vor avea conturile mai pline în ziua de salariu. Consilierii județeni au aprobat astăzi bugetul județului și nivelul salariilor din această instituție. Lefurile cresc cu câteva sute de lei pentru fiecare angajat de la CJ. Au încercat să se opună consilierii liberali însă majoritate înclină în favoarea PSD, iar cei 17 aleși ai partidului social democrat au aprobat creșterile salariale.

Fără îndoială, Consiliul Județean se situează acum în topul cu cele mai mari salarii când vine vorba de instituții de stat. Această majorare este motivată de creșterea salariului minim pe economie la 1.900 de lei dar și de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Consilierii județeni s-au întâlnit astăzi în ședință extraordinară. Un prim punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea bugetului. Au fost comentarii pro și contra. Liberalii au criticat proiecția bugetară: prea puțini bani la capitolul dezvoltare. Social democrații au ridicat în slăvi proiectul. În apărare, unul dintre aleșii PSD a venit cu scuza salvatoare.

Cu salarii mari , dar cu gândul la drumurile județului. Îmbucurător este faptul că în acest an Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a primit un buget consistent, cel mai mare din ultimii ani, motiv pentru care în acest an ar trebui să curgă mult asfalt pe drumurile județene.

Liberalii au avut un singur amendament referitor la buget. Alocarea financiară pentru achiziția unei autospeciale la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Propunerea a fost respinsă pentru că ISU ar urma să primească utilaje de la nivel central.

Fără emoții s-a aprobat bugetul, s-au aprobat și creșterile salariale.

Cel mai mare salariu îl va avea secretarul județului. Acesta va pleca lunar acasă cu peste 13.000 de lei. Media salarială pentru fiecare director este de 12.000 de lei, iar un șef serviciu va avea pe card aproximativ 10.000 de lei. Și portarii de la Consiliul Județean vor câștiga peste 2.400 de lei, iar electricienii în jur de 3.200 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments