Salarii mai mari, mai… târziu

Legea salarizării unice este «analizată și gândită»

Legea salarizării este bine analizată și gândită de Guvernul Cioloș. Acesta caută metode de finanțare reale. Guvernanții vor să se asigure că legea salarizării unice, pe care și-o vor asuma, este o lege care poate fi și aplicată, pentru că sunt fonduri bugetare. Altfel, această lege nu va fi adoptată.

Și cei de la ALDE Botoșani susțin că adoptarea unei legi a salarizării unice este absolut necesară în special pentru cei tineri

Deocamdată, guvernanții au anunțat că se lucrează la mai multe scenarii pentru ca legea finală să-și atingă cât mai multe dintre obiective. Cel mai important obiectiv este cresterea salariilor pentru tineri. Pentru că numai așa cei tineri vor rămâne în țară și nu vor mai lua calea străinătății, așa cum a explicat și Dumitru Zmău, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Dragos Tudorache, a precizat că prin legea salarizării unice la care se lucrează în prezent se dorește să se corecteze anumite nedreptăți în sistem, care s-au clădit în timp prin tot felul de creșteri sau scăderi, cumva, arbitrare, date doar pe anumite categorii profesionale sau paliere instituționale, care, la fel, au creat inechități în sistem.

Citeste si:

Facebook Comments