VIDEO! Salarii mărite din buzunarele botoșănenilor

Majorarea salariilor din administrație ar putea da peste cap investițiile.

În aceste condiții, singura soluție pentru ca orașul să nu rămână în paragină ar putea fi creșterea unor tarife, care se vor resimți în portofelele botoșănenilor.

Primarul a fost la începutul săptămânii la București, la Ministerul Muncii unde a purtat discuții referitoare la creșterile salariale. Nu a venit de la capitală cu un răspuns cert. Problema funcționarilor ar putea fi soluționată de salarizarea unitară.

Vestea că salariile angajaților de la Consiliul Județean se vor majora cu 95% a băgat în priză și funcționarii Primăriei. Oamenii susțin că au aceleași drepturi având în vedere că există o hotărâre a Curții Constituționale.

Primarul nu contestă asta dar creșterile salariale ar da peste cap întreg bugetul municipiului.

Legea salarizării prevede faptul că se păstrează fondul de salarii și rămâne la dispoziția principalului ordonator de credite 5% pentru salariații care performează.

Flutur susține că în 99% din cazuri primarii nu și-au asumat răspunderea asupra acestor majorări, iar Consiliul Județean Botoșani este o excepție.

În plus bugetul municipiului nici nu a fost aprobat iar odată cu majorările salariale ar putea crește anumite tarife.

Practic, ar mai rămâne doar două milioane de lei pentru chestiunile administrative legate de oraș iar din cele două milioane, un milion opt sute reprezintă factura pentru apa meteorică.

Funcționarii din primărie au anunțat încă de săptămâna trecută că în cazul în care nu li se vor majora salariilor, vor intra în grevă.

Citeste si:

Facebook Comments