VIDEO! Salvare pentru bătrânii din azile

Le-a luat o piatră de pe inimă! Bătrânii nimănui, adăpostiți în căminele de stat din județ trăiau cu frica că vor rămâne fără un acoperiș deasupra capului. O situație delicată există la azilul de bătrâni de la Trușești.

Unitatea nu mai primește finanțare de la stat de mult timp, iar traiul se ducea practic din banii primăriei și ai oamenilor de bine care au donat produse alimentare. Situația se schimbă pentru că aceste unități vor fi preluate de Consiliul Județean.

Ajunși în etate, mulți botoșăneni au rămas ai nimănui. Copiii le-au plecat în străinătate să-și croiască un viitor, iar unii au uitat de părinți. Pentru că nu reușeau să se descurce singuri, mulți vârstnici au ajuns în căminele de bătrâni. Nici aici soarta lor nu este însă în siguranță pentru că statul a renunțat să mai finanțeze unele unități de acest gen. Pentru a-i ajuta totuși pe acești oameni să nu ajungă pe străzi, Consiliul Județean va prelua câteva dintre cămine.

Consiliul Județean va prinde bani în bugetul pe acest an pentru a putea susține aceste cămine. O soluție s-a găsit și pentru azilul de la Trușești. Preluarea acestor cămine se va face începând cu data de 1 aprilie 2018. Ideea a fost îmbrățișată de către consilierii județeni.

În sala de ședințe a fost prezent și primarul orașului Flămânzi care a venit cu o sugestie.

Medicul șef de la Unitatea de Primiri Urgențe, Petre Rădăuceanu, a venit cu propunerea ca în situația în care în aceste unități de îngrijire mai sunt locuri libere să fie preluați bătrâni fără aparținători care sunt îngrijiți pe Secțiile Spitalului Județean.

Citeste si:

Facebook Comments