Salvatori sau surse de îmbolnăvire ?

Cât de sigure sunt spitalele sau medicii care ne tratează ?

La această întrebare am încercat să găsim răspunsuri după ce analizele unui medic şi ale unui asistent au arătat că aceştia erau infectaţi cu o bacterie provenită din fecalele umane. Botoşănenii s-au arătat indignaţi că tocmai cei care le dau sfaturi despre igienă nu le şi aplică .

Cei mai nemulţumiţi sunt botoşănenii. Nu îşi pot explica cum de cei care le cer să respecte igiena mâinilor, nu respectă ei înşişi acest lucru.Consideră că nu e normal şi că viaţa lor poate fi pusă în pericol.

Cu toate acestea Ştefan Bercea, purtătorul de cuvând al Spitalului Mavromati spune că există la nivelul spitalului un plan de autocontrol. În cadrul acestuia, împreună cu Laboratorul de Analize medicale se recoltează de la fiecare secţie probe de autocontrol. Mai precis se recoltează probe de pe suprafeţe, de pe mâinile personalului, de pe produsele folosite dar şi probe de aero-microfloră

De la începutul anului s-au recoltat 1200 de probe de acest fel.

Medicul spune că în momentul în care se găsesc probe neconforme se realizează o adresă către medicul şef de secţie pentru remedierea situaţiei. În cazul în care şi a doua oară se constată aceleaşi probleme se propune sancţionarea disciplinară a personalului. Dacă problema este mai gravă, Comisia de Disciplină poate stabili şi sancţionarea financiară.

De la începutul anului şi până acum nu s-au acordat sancţiuni de acest fel.La nivelul spitalului 

Citeste si:

Facebook Comments