Salvatorii de vieți s-au luat la întrecere

Pompierii voluntari și-au arătat măiestria și priceperea

Salvatorii de vieții s-au întrecut în pricepere. Pompierii voluntari dar și cei din sistemele private de intervenție în situații de urgență au participat la un concurs județean, prin intermediul căruia și-au dovedit îndemânarea dar și priceperea. Le-a fost testată rezistența fizică dar și capacitatea de a interveni. Reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, spun că acest concurs profesional al serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență este un bun antrenament pentru situațiile reale în care trebuie să lupte cu focul dar și cu alte calamități.

La acest concurs participă în special voluntari din comunele botoșănene, oameni dedicați comunități, care-și riscă viața benevol. Nu sunt pompieri de meserie, ci informaticieni, agricultori sau șoferi, dar dorința de a-i ajuta pe cei aflați în pericol îi transformă în adevărați salvatori de vieți. De exemplu șeful voluntarilor din Hilișeu Horia, Horia Pasăre, este informatician, dar nu ezită niciodată să iasă cu echipa sa de săteni la intervenție.

Voluntarii sunt încântați de participarea la acest concurs și de obicei se antrenează cu câteva săptămâni înainte.

Câștigătorii vor trece la etapa următoare, între județe, sperând să obțină o calificare și la nivel național.

La concurs au participat 5 echipaje, dintre care patru de voluntari și un echipaj de intervenție privat. Concursul a avut loc pe stadionul Mecanex din zona Industrială.

Citeste si:

Facebook Comments