Salvatorii de vieți

Zeci de mii de euro strânși pentru copiii bolnavi

Ce poate fi mai plăcut pentru un om cu suflet mare decât să știe că a ajutat, la nevoie, un seamăn aflat în mare suferință? O bucurie lăuntrică greu de explicat în cuvinte. Și da. În zilele noastre încă mai sunt astfel de oameni. Încă mai sunt oameni care ajută necondiționat, care mai au puterea de a reda speranța acolo unde ea s-a risipit. Iar unul dintre acești oameni este Vlad Plăcintă. Un tânăr din satul Boscoteni, comuna Frumușica care își dedică o parte din viață pentru ajutorarea copiilor aflați în suferință. Suflete nevinovate cu care soarta a fost năpraznică. Copii ale căror suferințe sunt mai mari decât își poate imagina orice adult. Iar Vlad Plăcintă, își dă toată silință pentru a le alina. El este inițiatorul primei platforme de donații online din România. Cu ajutorul lui, zeci de copii din România, care sufereau de boli grele, au fost ajutați.

Invitat al emisiunii ”Realități botoșănene”, realizată la Somax TV de jurnalistul Cosmin Zamfirache, președintele Asociației ”Salvează o inimă” a povestit cum a început totul. În urmă cu aproximativ patru ani, când, în timp ce se afla la o slujbă la Mănăstirea Zosin a găsit o familie care căuta disperată ajutor pentru a-și salva copilul care suferea de o boală cruntă. Atunci, Vlad a simțit nevoia să se implice și să ajute acea familie. Avea un blog personal, cu teme religioase, pe care a publicat povestea ce l-a impresionat. Iar povestea a ajuns și la inimile altor oameni cu suflet mare care au nu au rămas reci și au ajutat.

Iar încet încet, Vlad a decis să ajute și mai multe astfel de familii. Și a reușit prin intermediul internetului. A creat o platformă, unde sunt publicate cazurile copiilor care au nevoie de ajutor și unde oamenii pot dona bani pentru ei.

Pentru investigații medicale, operații și tratamente. Nu a fost ușor dar tânărul din satul Boscoteni a reușit. Și a ajutat familii care nu mai aveau speranță.

Pentru copilul din Târgu Mureș, într-o singură zi s-au strâns 18.000 de euro, își amintește președintele Asociației ”Salvează o inimă”.

De atunci, lunar, Asociația ”Salvează o inimă” adună sume impresionante cu care ajută copii bolnavi. Tată și el, Vlad Plăcintă este impresionat de fiecare caz în parte al micuților aflați în suferință. Transparență si corectitudine. Sunt trăsăturile care definesc cel mai bine activitatea Asociației. Ceea ce le dă încredere celor care donează bani și care știu sigur că fondurile ajung acolo unde este nevoie de ele.

Prima televiziune a botoșănenilor vă va oferi și de acum înainte astfel de lecții de viață dar și alte povești interesante. Lidia Uja, Traian Apetrei sau Cosmin Zamfircahe vor fi gazdele dumneavoastră din fiecare seară. Zilnic de la ora 19.00 la ora 20.00, Cosmin Zamfirache va prezenta altfel de ”Realități Botoșănene”. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști ai Botoșanilor, Traian Apetrei revine pe micile ecrane în zilele de miercuri și vineri de la ora 20.00, iar Lidia Uja, vă va încânta în fiecare seară de la ora 21.30, cu emisiunea ”Nopți albe”.

Citeste si:

Facebook Comments