VIDEO! Sănătatea intră în grevă generală

Promisiunile neonorate ale Guvernului scot sănătatea şi asistenţa socială în stradă. De data aceasta organizat însă, pentru că sindicatele s-au mobilizat deja, au strâns semnături şi au anunţat că, în mai, intră în grevă generală. Până atunci, reprezentanţii Sanitas Botoşani pleacă în capitală să se alăture celor aproximativ 10.000 de cadre medicale, la mitingul de joi. Nu prea mai este cale de întoarcere, mai spun ei.

Revendicările au rămas aceleaşi: modificarea legii salarizării, însoţită de creşteri pentru toţi angajaţii din sănătate şi încheierea contractelor colective de muncă. În acest fel, spun sindicaliştii, s-ar remedia cele mai multe probleme care au apărut în martie, când de creşteri salariale au avut parte doar medicii şi asistenţii.

Mai mult, nici chiar ei n-au primit ce le-a fost promis, aşa cum s-a întâmplat şi la Spitalul Judeţean, unde câteva sute de cadre medicale au luat de fapt mai puţini bani decât în ianuarie sau februarie, cu tot cu majorarea de 25% anunţată de Guvern.

În plus, la următorul fluturaş, oamenii se aşteaptă din nou la scăderi. Şi totul din cauza sporurilor. Pentru asta s-au şi întâlnit săptămâna trecută în cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei, unde au stabilit programul de proteste.

Între timp, aproximativ 60 de sindicalişti din Botoşani vor pleca mâine la Bucureşti, la miting.

Citeste si:

Facebook Comments