Sancțiuni după incidentul de la Pediatrie

Trei angajați au primit avertismente

Au lăsat copiii internați la Pediatrie în frig și au fost sancționați. Este vorba despre angajații unității spitalicești care se fac responsabili de situația creată acum aproape două săptămâni, când micuții au fost nevoiți să stea, în saloane, la 15 grade Celsius.

Conducerea Spitalului Județean „Mavromati” a dispus sancțiuni pentru fochiști dar și pentru responsabilul cu siguranța în exploatarea centralelor termice.

Potrivit managerului celei mai mari unități spitalicești din județ, angajații avertizați ar fi luat singuri decizia de a furniza agent termic în spital în alt interval orar decât cel stabilit de conducere.

Totodată, conducerea spitalului a mai dispus o nouă procedură ce trebuie respectată pe viitor pentru a nu se mai crea astfel de situații neplăcute. Astfel, de acum înainte și medicii șefi de secție și cei curanți sunt responsabili de condițiile în care stau internați pacienții.

Vă reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni copiii bolnavi au suferit de frig chiar în spital, mercurul din termometre indicând o valoare de 15 grade Celsius.

O tânără mamă care nu a mai rezistat să își vadă fiica de doar patru ani tremurând de frig a postat o fotografie pe o rețea de socializare, atrăgând astfel atenția autorităților.

Citeste si:

Facebook Comments