VIDEO! Sancțiuni simbolice pentru o misiune inumană

În urmă cu câteva săptămâni, un băiat de 17 ani și-a pierdut viața în râul Siret. Operațiunile de căutare și de salvare au fost criticate în termeni aspri chiar și de către șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Salvatorii au fost acuzați că nu și-au făcut treaba și l-au scos pe băiat din apă ca pe un câine.

Însuși Raed Arafat a dispus controale după oroarea de la Botoșani. Au venit și concluziile, s-au aplicat și amenzi simbolice.

Câteva filmulețe postate pe o pagină de socializare în urmă cu câteva săptămâni ilustrau o operațiune de salvare de la înec a unui băiat. După aproape două ore de căutări, pompierii și scafandri au găsit trupul tânărului înghițit de apele Siretului. Unul dintre scafandri l-a prins pe băiat de o mână, nu l-a urcat în barcă și l-a tras agale până la mal. Nu s-a ostenit să îl scoată din apă și l-a lăsat acolo.

De pe uscat, doi asistenți de pe ambulanță priveau trupul băiatului. Mulțimea striga disperată se se facă ceva. Oameni simpli l-au scos pe brațe, iar cu mâinile goale, au încercat să-l resusciteze, dar fără folos.

Atitudinea de neînțeles a salvatorilor de la ISU dar și a cadrelor medicale a fost inspectată și de comisiile de disciplină. S-a sancționat medicul din dispecerat, culmea care nici măcar nu a fost la fața locului, cu o amendă de 1000 de lei pe motiv că la caz nu a fost trimisă o ambulanță cu medic, ci una cu asistent.

Iar 500 de lei este sancțiunea primită de asistent care nu a scris ora la care a fost constatat decesul.Sancțiuni simbolice s-au aplicat și la ISU.

Părinții băiatului nu au depus plângeri împotriva salvatorilor fiind conștienți că nimic nu-l va putea readuce la viață pe copilul lor.

Citeste si:

Facebook Comments