VIDEO! Sandwich-uri confiscate în vămi de teama pestei porcine

Pesta porcină se extinde galopant în mai multe zone din țară. Până în momentul de față, județul Botoșani a fost ferit de ghinion iar autoritățile fac eforturi pentru a reduce riscul ca virusul să ajungă și aici.

Dacă pesta ajunge la Botoșani dezastrul este enorm pentru că la nivel de județ sunt aproximativ 60 000 de porci .
Măsurile sunt extrem de stricte în punctele vamale iar orice produse de origine animală sunt oprite și distruse, inclusiv banalele sandwich-urile.

În țară, pesta porcină africană a făcut dezastru economic. Zeci de mii de animale au fost sacrificate iar despăgubirile promise de Guvern întârzie să apară. La Botoșani, se face prevenție. Deși județul a tot fost amenințat iar de mai multe ori au fost identificate focare la distanță mică, virusul nu a ajuns și aici. În toate unitățile administrativ teritoriale, crescătorii de porci au fost instruiți cum să-și protejeze exploatațiile.

Mai precis, fiecare autoturism care intra în vamă, spre Botoșani, este dezinfectat și se face controlul de rutină pentru ca nu cumva în județ să fie introduse produse de origine animală.

Aproape săptămâmal se confiscă aproximativ 100 de kg de produse de origine animală care sunt distruse.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face un nou apel către către crescătorii de porci și îi sfătuiește să contacteze medicul veterinar în cazul în care animalele prezintă semne de boală.

Citeste si:

Facebook Comments