VIDEO! Șanse noi pentru profesori

Vesti bune pentru cadrele didactice! Normele concursului de definitivat s-au schimbat.

Cadrele didactice care în anii anteriori au susținut examenul si nu l-au promovat, își pot încerca norocul în sesiunea din 2017. Condiția esențială este de a plăti o taxă în valoare de 300 de lei.

Ministerul Educației oferă o nouă șansă pentru profesorii care nu au reușit să promoveze examenul de definitivare în învățământ.

Dacă până acum candidații aveau dreptul de a participa doar la trei sesiuni, începând de anul acesta candidaților le este permis să participe o dată la doi ani.

Condiția obligatorie pentru a participa o constituie plătire unei taxe de 300 de lei. Taxa nu trebuie plătită însă de toți candidații .

De exemplu, cei care au o vechime în învățământ mai mare de șapte ani dar nu au susținut toate cele trei sesiuni nu sunt obligați să plătească. Cel care le va plăti va fi însă candidatul care le-a suținut si nu le-a promovat.

Nu pot beneficia de această modificare candidații care au susținut trei sesiuni din care ultima a fost în 2016 pentru că ei nu îndeplinesc condițiile de stagiu de un an școlar complet. Cadrele didactice se pot înscrie pentru această sesiune până la 9 februarie.

Dosarele se depun la unitățile de învățământ în conformitate cu metodologia.

Citeste si:

Facebook Comments