Săptămâna prevenirii criminalității organizată și la Botoșani

Săptămâna prevenirii criminalității organizată și la Botoșani

În perioada 26 – 30 septembrie 2016 se va derula la nivelul judeţului Botoşani „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Acţiunea este rezultatul unei iniţiative la nivel naţional a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ca și în anii precedenți, acțiunea vizează sensibilizarea cetățenilor în legătură cu importanța prevenirii criminalității, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și consecințele asociate comiterii de infracțiuni.

La nivelul întregii ţări, în perioada menţionată, se vor desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Astfel, vor fi abordate, în ordine: prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenţei şi siguranţa rutieră.

La nivelul judeţului Botoşani, săptămâna prevenirii criminalităţii va include activităţi specifice organizate în parteneriat cu unităţi de învăţământ preuniversitar si organizaţii neguvernamentale din judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments