VIDEO! Sărăcie lucie la Primărie

Sărac lipit pământului, așa se prezintă orașul Botoșani! Primăria are asigurați banii pentru salariile angajaților însă nu la fel de bine stă și la capitolul funcționare. În atare condiții, dacă de la bugetul de stat nu vor fi repartizate fonduri la rectificarea bugetară, municpalitatea s-ar putea împrumuta la banca pentru a putea plăti cheltuieli curente .

Botoșănenii plătesc taxe și impozite locale dar cea mi mare parte a contribuției lor merge pe lefurile funcționarilor. Salariile au crescut cu mai mult de 100% în multe cazuri iar pentru a putea susține aceste majorări, s-au tăiat bani de la investiții dar și de la partea de funcționare. În momentul de față, angajații au asigurate salariile până la sfârșitul anului, în schimb, nu mai sunt bani pentru funcționare.

Investițiile au fost deja lăsate în plan secund . Primăria are nevoie de aproximativ 10 milioane de lei noi pentru a putea asigura cheltuieli obligatorii.

Primarul nu este încrezător că municipiului îi vor reveni fonduri în urma rectificării bugetare de la nivel central, motiv pentru care a făcut un alt plan pentru a ieși din impasul financiar.

Datoriile la bănci ale primăriei Botoșani depășesc 85 de milioane de lei.36 de milioane de lei au fost împrumutați doar pentru lucrările la parcul de agrement Cornișa. Împrumuturile au fost perfectate în perioada mandatului primarului Ovidiu Portariuc.

Citeste si:

Facebook Comments