Săracii parlamentari bogați de Botoșani

Săracii parlamentari bogați de Botoșani

Nouă politicieni de Botoșani au tras lozul cel mare iar în următorii patru ani vor lua loc în confortabilele fotolii de deputați și senatori. Pentru că legea îi obligă, și-au făcut publice declarațiile de avere. Terenuri nenumărate, imobile, autoturisme și chiar darul de nuntă figurează în declarațiile parlamentarilor de Botoșani. Să vedem în detaliu cât de bogați sunt aleșii județului nostru.

Șapte deputați și doi senatori au trimis botoșănenii în Parlamentul României. Fără doar și poate nu le plângem de milă. Sunt totuși și aleși care culmea, conform declarației de avere, nu dețin nici măcar un imobil.

Doina Federovici, senator PSD la al doilea mandat.

Lidera social democraților botoșăneneni deține un teren la Coșula, nu l-a cumpărat ci l-a moștenit. În aceeași localitate are și o casă. La capitolul autoturisme figurează un VW Passat. Doamna senator are și trei credite la bancă ce însumează 74 000 lei. scadente anul acesta.

Lucian Trufin, fost primar, actual senator PSD.

Fără îndoială se află în fruntea celor mai înstăriți parlamentari de Botoșani. Proaspătul ales deține nu mai puțin de 5 terenuri la Vlăsinești, o casă în aceeași comună, în garaj adăpostește 2 autoturisme iar la capitolul împrumuturi la bănci bifează un credit de 50 000 lei

Rămânem tot în barca roșie a social democraților și aflăm că deputatul Tamara Ciofu deține un teren in municipiul Botoșani, unul în comuna Mihai Eminescu, un apartament și o casă in municipiu , două autoturisme iar anul acesta a vândut un apartament în valoare de 22 500 de euro iar banii i-a donat fiicei sale.

Fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean are o situație materială de invidiat.

Mihaela Huncă, deputat PSD, a declarat că posedă un teren în Botoșani, unul în Cluj, o casă în Botoșani și un al doilea imobil în Cluj, unde locuiește fiul ei. La capitolul autoturisme este trecută o singură mașina . Mihaela Huncă a vândut anul acesta o casă pe o care o deținea la Stulpicani și a încasat 20 000 de euro. În ultimii doi ani Huncă a împrumutat 140 000 de lei.

Printre cei mai săraci parlamentari botoșăneni pare a fi deputatul PSD, Marius Budăi.

Fostul director al Casei Județene de Pensii nu are nici măcar un apartament, credite de peste 12 000 de euro iar singurele bunuri sunt două autoturisme.

Cel mai tânăr dintre parlamentarii de Botoșani, Răzvan Rotaru, și-a trecut în declarația de avere un teren, o casă, ambele în municipiul Botoșani, are un singur autoturism iar până în 2033 va trebui să achite un credit în sumă de 37 000 de euro

Costel Lupașcu debordează de sinceritate și corectitudine.

Social democratul care a adormit director la Casa Județeană de Asigurări de Sănatate și s-a trezit deputat, deși nu se aștepta, fiind pe locul cinci pe lista candidaților, are un autoturism, două depozite bancare ce totalizează 76 000 de lei iar cireașa de pe tort este darul de nuntă: 150 000 lei.

Trecem la partea galbenă a liste de parlamentari și aflăm ca senatorul Costel Șoptică este probabil în topul celor mai datornici aleși din Botoșani cu un credit de 60 000 de euro.

Liberalul are un teren, un apartament, o casa si culmea nu are mașină personală ci se folosește de mașinile firmelor familiei.

Cristian Achiței, deputat PNL, se gândește la o bătrânețe lipsită de griji, motiv pentru care a investit în timp 39 000 în două fonduri private de pensii la care se va adăuga bineînțeles și pensia specială de parlamentar. Posedă un teren în Mihălășeni, unul în Botoșani, un apartament, un spațiu comercial și are credite la bănci ce totalizează 130 000 lei.

Faptul că de multe ori parlamentarii aleg să-și treacă averile pe numele rudelor, nu mai este un secret. Drept urmare nu știm cât de reale sunt declarațiile de avere pe care aleșii de la Botoșani le-au făcut publice.

Citeste si:

Facebook Comments