Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocși

Astăzi creştinii ortodocși de pretutindeni îl celebrează pe protectorul copiilor, al orfanilor şi văduvelor dar şi al marinarilor.

Este vorba despre Sfântul Ierarh Nicolae. Lacrimi fierbinţi au curs şi numeroase rugăciuni au fost făcute de către creştinii care au venit astăzi să se închine la biserica cu hramul Sfântul Nicolae din incinta Mănăstirii Popăuţi.

Liturghia a fost săvârşită chiar de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan .

Încă de la primele ore ale dimineţii creştinii s-au îndreptat cu paşi grăbiţi spre lăcaşul de cult. Aici în miros de mir şi cântece religioase s-a săvârşit slujba către Sfîntul Nicolae.

Oaspetele de seamă la slujbă a fost Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Lăcaşul de cult s-a dovedit a fi neîncăpător pentru zecile de oameni care au venit să se roage Sfântului. Mulţi au ascultat slujba în linişte afară, deşi cu greu puteai rezista frigului aspru. Cu speranţă în suflet şi bucurie nemărginită pe chipuri şi -au îndreptat privirile către icoana ierarhului.

L-au rugat să le dea sănătate linişte şi pace în ţară şi să le ierte păcatele.

Minunile mari săvârşite de sfânt pe parcursul vieţii sunt ştiute de toţi creştinii.

În România se află mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, la Biserica Sfântul Gheorghe Cel Nou, ultima ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.Ea a fost adusă aici de către Mihai Viteazul, domn al Țării Românești.

Citeste si:

Facebook Comments