Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi

Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi

Astăzi, milioane de oameni sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în biserică. În Botoşani la Biserica Vovidenia, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Calinic Botoşăneanul. La hramul bisericii au fost împărţite aproximativ 700 de porţii de mâncare.

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în biserică.

Potrivit credinţei populare această sărbătoare mai poartă denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Potrivit traditiei, se spune că Sfintii Ioachim si Ana au adus-o pe fiica lor Maria, în vârstă de trei ani, la templu. Ea va rămâne la templu până la vârsta de 15 ani.

Biserica cu hramul Intrării Maicii Domnului în templu din Botoşani a fost neîncăpătoare pentru zecile de creştinii care s-au adunat încă de dimineaţă să asiste la sfânta slujbă.

Liturghia a fost oficiată de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul. Acesta i-a binecuvântat pe credincioşii prezenţi şi a vorbit despre simbolistica sărbătorii de astăzi.

Şi părintele Protopop Lucian Leonte a adresat câteva cuvinte mulţimii şi a vorbit despre sărbătoarea Intrării Maicii Domnului .

Pentru creştini este un adintre cele mai importante sărbători. Cei veniţi s-au rugat pentru sănătate şi iertarea păcatelor.

La finalul slujbei au fost pomeniţi cei trecuţi la cele veşnice şi au fost împărţite aproximativ 700 de porţii de mâncare celor săraci.Cei care au sprijinit acesată acţiune au fost enoriaşii.

Aceştia au pus mână de la mână pentru a aduce un strop de bucurie pe chipurile oamenilor nevoiaşi.

Citeste si:

Facebook Comments