Sărbătoare spirituală la cel mai important hram mănăstiresc din județul Botoșani

Rugăciune, evlavie și sărbătoare spirituală în unul dintre cele mai importante centre monastice din Moldova. Mii de credincioși creștin ortodocși s-au adunat de Sfânta Măria Mică la hramul mănăstirii Vorona, într-un adevărat pelerinaj național. Întreaga suflare a fost chemată la rugăciune și smerenie de clopotele din turla bisericii.

Oameni veniți din toate colțurile țării, dar mai ales din Moldova, s-au rugat, au sărutat icoanele făcătoare de minuni și au ascultat cuvintele de învățătură ale înalților prelați veniți la hramul mănăstirii. După slujba la care au participat mulți ierarhi de seamă, ținută chiar în pridvorul casei egumenești Preasfințitul Calinic Botoșăneanul Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor s-a adresat credincioșilor mai ales cu privire la importanța sărbătoririi Sfintei Marii Maica Născătoare de Dumnezeu.

Oamenii din toată țara au venit să se roage în primul rând la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Sute de oameni au stat la coadă pentru a săruta chipul Născătoarei de Hristos și pentru a trece pe sub icoană rostindu-și cele mai tainice dorințe. Au venit inclusiv români din străinătate pentru a căuta mântuirea.

Miile de credincioși au venit la Vorona mai ales pentru a se ruga dar și pentru a asculta slujba cu numeroasele cuvinte de învățătură.  

De altfel și oamenii bisericii spun că sărbătoarea de la Vorona este cea mai importantă din județul Botoșani, mănăstirea fiind deja un loc de pelerinaj căutat în nordul Moldovei.

Mănăstirea Vorona are o tradiție de peste 300 de ani. Inițial locuită de călugări în secolul al XIX lea, iar după anii comunismului de maici, mănăstirea din codrii seculari ai Voronei, prin vechimea și importanța sa monastică este una dintre destinațiile spirituale de top ale Moldovei, mai ales de Sfânta Maria Mică, ziua de hram.

 

Citeste si:

Facebook Comments