Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Zi mare pentru creștinii ortodocși

Astăzi creştinii din întreaga ţară sărbătoresc una dintre cele mai importante sărbători din an.

Este vorba despre Sfânta Cuvioasă Parascheva. Grabnică ajutătoare şi mult folositoare aşa cum o numesc creştinii ortodocşi. Dacă la Iasi milioane de oameni merg anual să se închine la moastele sfintei şi la Botoşani, oamenii evlavioşi au cinstit acesată sfântă şi mare sărbătoare prin rugăciuni chiar la Biserica Sfânta Parascheva, de pe pietonalul Unirii.

De la primele ore ale dimineţii,creştinii au format cozi la poarta bisericii. Au dorit să se închine şi să se roage pentru cei dragi lor. Toţi ştiu cât de importantă este această sărbătoare şi cât de important este să te rogi la sfântă.

Nenumărate sunt minunile şi vindecările făcute de cuvioasă. Creştinii în suferinţă aleargă să se închine la sfântă pentru că stiu că ea le va îndeplini rugile. Mulţi dintre cei care au stat la coadă să se închine recunosc că Sfânta i-a ajutat enorm, mai ales atunci când nici nu mai sperau.

Sfânta îl ascultă pe fiecare în parte şi nu întârzie să le vină în ajutor celor ce îşi pun speranţa în puterea ei şi o roagă cu credinţă. Cu lacrimi fierbinţi cer ajutor şi vindecare. Îi cer ajutorul pentru a scăpa de necazurile care s-au năpustit asupra lor, pentru sănătate, spor în casă şi bucurii.

Mulți dintre creștinii botoșăneni, care au avut posibilitatea, au mers la Iași, la Mitropolie pentru a se închina sfintelor moaște.

La Iași, ajung în acestă perioadă sute de mii de credincioşi din toate colturile ţării. Credincioşii aşteaptă zile ore întregi, chiar zile la un rând ce se întinde pe câțiva kilometri să se închine.

Creştinii ortodocşi vin tot mai mulţi la sfântă. Simt în sufletele lor cum sfânta le vede durerea şi le înţelege strigătul. Minunile Cuvioasei sunt nenumărate. Nici măcar acum nu conteneşte să facă minuni celor care aleargă cu credinţă la ea. Neputincioşi în faţa bolii sau a problemelor crestinii ating obiecte personale de racla Cuvioasei. Le poartă apoi şi dobîndesc vindecare.

De 350 de ani Cuvioasa face minuni şi apără Moldova. Tot de atunci creştinii care se roagă la Cuvioasă și găsesc pace şi alinare.

Citeste si:

Facebook Comments