Sărbători în casă nouă

Ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când ne dorim să fim mai buni şi să le aducem zâmbete celor oropsiţi de soartă. Dăruim din suflet şi ne simţim împliniţi atunci când visele oamenilor devin realitate. Voi, cei de acasă aţi adus bucurie pe chipurile multor familii care nu mai sperau că viaţa lor se va schimba.

Printre aceştia se află şi familia Chiriac din Huţani. Părinţii Oana şi Viorel locuiau împreună cu cei cinci copii într-o cămăruţă a socrilor. De multe ori se uitau pe fereastra mică la căsuţa lor începută acum şase ani care începea să fie măcinată de ploi şi ninsori. Îşi doreau doar să o acopere şi apoi încetul cu încetul să o termine.

Lipsa banilor i-a împiedicat sa faca asta până acum, când compania Electroalfa le-a întins o mână de ajutor.

Compania botoșăneană a aflat de povestea lor din emisiunea ”Oameni şi destine” difuzată de postul Somax tv. În mai puţin de două luni aceştia le-au construit o casă, chiar la propria fabrica. Le-au cerut Oanei şi lui Viorel să dărâme căsuţa, începută pentru că mulţi dintre bolţari erau prea uzaţi.

Nu s-au îndurat să îi arunce pe toţi şi au încercat să-i salveze pe cei mai buni gândindu-se că vor face un adăpost pentru animale.

Când noua lor căsuţă începe să prindă contur, familia Chiriac este nerăbdătoare ca locuinţa să fie gata şi să se mute în ea.

După o lună şi jumătate, casa familiei Chiriac a fost terminată. Totul datorită proiectului Casa Socială. Casa a fost complet mobilată şi utilată prin intermediul fundaţiei Alfa Suflet şi Energie. Fundatia f i este condusa de Mioara Ciubotaru, Preşedinte al Consiliului Director.

Gheorghe Ciubotaru, Preşedintele al Grupului de firme, spune că proiectul nu a însemnat doar alocarea unei sume de bani ci şi muncă multă, dăruire şi profesionalism.

Proiectul de a construi o casă familiei Chiriac a fost unul provocator.

Pentru Gheorghe Ciubotaru dorinţa de a aduce speranţă şi bucurie pe chipurile acestor copii este foarte importantă. Spune că munca depusă trebuie să fie reflectată prin zâmbetele şi lacrimile de bucurie ai celor ajutaţi. De aceea îi invită şi pe partenerii de afaceri să-i ajute pe cei care au nevoie, pentru a fi mulţumiţi sufleteşte.

Cei mai fericiţi sunt copii . De acum vor locui într-o casă mare, frumoasă şi luminoasă. Vor avea destul spaţiu să înveţe şi să se joace cât de mult vor dori.

Mama nu poate descrie în cuvinte, fericirea pe care o simte, vâzând noua locuinţă. Este extrem de bucuroasă că acum vor locui într-o casă spaţioasă.

Cu ochii înlăcrimaţi mama mulţumeşte tuturor celor care le-au întins o mână de ajutor şi au făcut posibil îndeplinirea celui mai mare vis al lor. Acela de a avea o casă mare şi frumoasă în care să locuiască.

Citeste si:

Facebook Comments