Sărbători pline de evenimente pentru pompieri

Sărbători pline de evenimente pentru pompieri

Au fost sărbători pline de evenimente pentru pompierii botoșăneni. Salvatorii de la inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență au avut în cele trei zile de Crăciun nu mai puțin de 65 de misiuni. Pe lângă stingerea unor incendii, pompierii au fost solicitați să intervină și pentru degajarea unui copac căzut peste trei mașini în municipiul Botoșani, deblocari de uși, transport de persoane supraponderale ori asigurarea măsurilor de prevenire a unor incendii in urma unor accidente.

Șirul evenimentelor dramatice a început încă din seara de Ajun, când o femeie de 80 de ani din comuna Concești a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări. În prima zi de Crăciun, un alt incendiu a avut loc in localitatea Sârbi din comuna Vlăsinești. Un bărbat a rămas fără bunurile din bucătăria gospodăriei după ce a uitat o țigară aprinsă lângă materiale combustibile.

Din păcate, în noaptea de joi spre vineri într-un incendiu izbucnit în comuna Vârfu Câmpului o femeie de 83 ani și-a pierdut viața.

În noaptea de 27 spre 28 decembrie, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un adăpost de animale din comuna Hlipiceni. Au ars aproape 10 tone de furaje, adăpostul și din păcate, două animale. În aceeași noapte, angajații de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență au fost chemați de câțiva locatari de pe strada Aleea Curcubeului, unde un copac de mari dimensiuni s-a prăbușit peste trei mașini.

Totodată, au fost desfășurate activități de recunoaștere in teren și acțiuni de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență recomandă populației să respecte, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență pentru a evita pierderile de vieți omenești și a bunurilor materiale.

Citeste si:

Facebook Comments