Șase ani de la inundațiile de la Dorohoi

Șase ani de la inundațiile de la Dorohoi

28 iunie, zi de tristă amintire pentru dorohoieni

28 iunie, zi de tristă amintire pentru locuitorii orașului Dorohoi. Pe 28 iunie 2010 municipiul Dorohoi a fost lovit de cele mai mari inundații din istorie. Atunci, în urma unor precipitații puternice, pârâul Buhai a ieșit din albie și a făcut prăpăd. Spaimă, teamă, durere, disperare, suferință, moarte. Asta a semănat printre dorohoieni dezastrul de acum șase ani. Viitura a rupt mai multe poduri, a pus la pământ sute de case, a distrus gospodăriile oamenilor și mai grav și-a luat tribut șase vieți omenești. Jumătate din municipiul Dorohoi se afla sub ape. Deși au trecut șase ani de zile de atunci, localnicii nu își pot scoate din minte imaginile catastrofei. Unii au rămas fără case, fără acte, fără munca de o viață. Unii au rămas fără persoanele dragi lor.

În noaptea de 28 spre 29 iunie 2010 se scria una dintre cele mai negre pagini din istoria Dorohoiului.

Acum, la șase ani de la dezastru aproape nimic nu s-a schimbat. Oamenii locului spun că autoritățile au intervenit mult prea puțin și că se tem ca nu cumva istoria să se repete.

Și ca un făcut, meteorologii au emis pentru perioada 28 iunie- 29 iunie, pentru județul Botoșani, un cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ.

Citeste si:

Facebook Comments