VIDEO! Satele Botoșaniului pline de campioni

Satele Botoșaniului sunt adevărate cuiburi de campioni. Iar cea mai bună dovadă o reprezintă numărul mare de sportivi de la țară, care an de an urcă pe cele mai înalte trepte ale podiumului la mondiale sau europene. Tocmai de aceea, antrenorii renunță la orașe și se mută la țară pentru a căuta noi talente.

Somax TV, vă invită să urmăriți un reportaj despre voință și talent, în satul Tudora, locul unde o mână de copii din mediul rural se pregătesc pentru marea performanță.

Clubul Sportiv Botoșani este unul dintre cele mai titrate din țară. Are sportivi deosebit de valoroși. Mulți dintre aceștia au urcat an de an pe cele mai înalte trepte ale podiumului și au dominat sportul mondial la cele mai importante competiții internaționale. Majoritatea acestor campioni nu s-au născut și nici nu au crescut la oraș. Sunt copii de la țară obișnuiți cu munca și greutățile.

Tocmai de aceea șefii clubului au decis să facă un proiect pilot, unicat la Botoșani. Mai precis trimit antrenorii din oraș la țară. Acolo sunt înființate secții satelit pentru descoperirea de noi talente dar și pentru formarea campionilor, la ei acasă.

Una dintre aceste secții funcționează deja de un an de zile, la Tudora. Aici tânăra antrenoare Alina Zaharie, o atletă talentată, a reușit să pună pe picioare o adevărată echipă de alergători.

Majoritatea sunt puști săraci de la țară, dar dornici de performanță. Zilnic aleargă și se antrenează cu o ambiție ieșită din comun, indiferent de condițiile meteorologice. Tânăra antrenoare spune că a tras cartea câștigătoare la Tudora. Copiii de la țară sunt foarte talentați, muncitori și determinați să-și depășească condiția.

Iar Constantin Dancu, un puști de numai 12 ani este exemplul perfect. Muncește pe brânci pentru a se realiza. Visează să fie un mare campion și crede că atletismul i-a dat aripi.

De altfel succesul secției a venit imediat. Deși aveau doar șase luni de antrenamente, echipa de alergători de la Tudora a reușit un lucru extraordinar. La Campionatele Naționale de marș, de anul trecut a obținut medalia de bronz la echipe. Din echipă au făcut parte Dancu Constantin, Nicușor Chelaru și Marian Ciobănașu, trei copii luați direct de pe ulițele din Tudora.

Cel mai bun rezultat l-a obținut micul Nicușor, un copil care după numai câteva luni de atletism a ajuns vicecampion național dar și medaliat cu aur la Suceava. Antrenorii îl consideră un veritabil talent.

De altfel toată echipa de alergători de la Tudora este motivată și pregătită să obțină rezultate istorice pentru județul Botoșani. O parte au obținut deja medalii.

La Tudora întreaga echipă de atletism beneficiază și de o bază sportivă adecvată, atât la școala Tiberiu Crudu cât și pe stadionul comunal. De altfel, șefii școlii din Tudora spun că sprijină cât pot sportul.

Copii de la Tudora se pregătesc asiduu pentru o nouă provocare și visează la noi medalii. La sfârșitul lunii martie aceștia vor participa la campionatele naționale de marș de la Alba Iulia.

Citeste si:

Facebook Comments