Satele on-line din nordul Moldovei. Localnicii din mai multe comune izolate din Botoşani se vor bucura de internet pe bani europeni

Satele on-line din nordul Moldovei. Localnicii din mai multe comune izolate din Botoşani se vor bucura de internet pe bani europeni

Mai multe localităţi din judeţul Botoşani vor fi conectate la internet printr-un proiect cu finanţare europeană. Este vorba în special de satele din nordul judeţului.

Lumea satului din judeţul Botoşani poate intra în voie on-line iar veştile şi bârfele vor putea fi distribuite inclusiv pe chat sau reţelele sociale.

Proiect european pentru satele sărace şi izolate

Şi asta după ce 7 sate din judeţul Botoşani au fost racordate la reţeaua de internet. Şi fără eforturi din partea comunităţii locale ci pe bani europeni.

Este vorba de proiectul “Ro-NET – Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”, accesat de Ministerul Comunicaţiilor. Proiectul aşa cum arată şi denumirea acestora se adresează localităţilor izolate şi sărace pentru a le asigura accesul la informaţie.

Au fost trase reţele şi asigurat accesul la internet încă de la sfârşitul anului trecut în trei localităţi, urmând ca încă patru să beneficieze de internet. În total este vorba de 7 sate botoşănene, Răuseni, Durneşti, Hăneşti, Cristineşti, Conceşti, Ungureni şi Santa Mare. Mai mult decât atât oamenii vor beneficia şi de internet gratuit, o anumită perioadă.

”În primele şase luni, utilizarea va fi gratuită. Am luat legătura cu primarii din cele şase localităţie pentru a ne ajuta în montarea panourilor informative”,a precizat prefectul Dan Nechifor.

 

Sursa: adevarul

Citeste si:

Facebook Comments