Sătenii din Rogojeşti menţin tradiţia oălelor încondeiate

Premii pentru cele mai frumoase ouă

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani si  Parohia “Nașterea Maicii Domnului” Rogojești, în colaborare cu Primăria Mihăileni și Filiala Rogojești a Uniunii Ucrainenilor din România, organizează Festivalul-Concurs de Ouă Încondeiate, Ediția a III-a.

Festivalul-Concurs de Ouă Incondeiate va avea loc în comuna Mihaileşti, sat Rogojeşti. Locul de desfăşurare nu a fost ales la întâmplare, ci pentru faptul că în acestă comună încă se mai practică această tradiţie.

În perioada 9-10 aprilie 2016 cei interesaţi şi pasionaţi de pictură şi care ţin la păstrarea tradiţiei încodeierii ouălelor sunt aşteptaţi pentru a se înscrie la concurs. Astfel sâmbătă 9 aprilie 2016, ora 10 va avea loc deschiderea oficială a concursului – secţiunea adulţi, continuând duminică, 10 aprilie, ora 11 cu secţiunea copii

Timpul destinat desfăşurării atelierelor de lucru va permite susţinerea unui concert de către Grupul Coral “Harisma” al Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, dar şi a unui moment artistic prezentat de către Grupul “Primăvara” din Rogojeşti.

Închiderea manifestării va avea loc duminică în jurul orei 16, după vizitarea expoziţiilor cu vânzare.

Citeste si:

Facebook Comments