Sătenii din Vlădeni au strigat: ”VREM PĂMÂNT!”

Protest în fața Prefecturii

Zeci de săteni din Vlădeni au venit să protesteze în fața Palatului Administrativ din Botoșani. Înarmați cu pancarte pe care erau înscrise diferite mesaje, oamenii cer pământul, care spun ei, a aparținut comunei Vlădeni, însă după inventarierea cadastrală din 1982, acesta a fost trecut la Bucecea.

Aproximativ 30 de hectare de teren agricol este acum revendicat de săteni pentru că în actele de proprietate reise că au aparținut bunicilor sau străbunicilor lor.

Primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu, îl acuză pe primarul orașului Bucecea, Andron Țâmpău, că refuză în mod sistematic să predea respectiva suprafață de teren comunei pe care o administrează. Deși s-au făcut numeroase demersuri să se predea acest teren, în baza unui protocol între cele două unități administrativ-teritoriale, Murariu spune că nu se vrea din partea orașului Bucecea.

Întrunită în sala mică de ședință a Palatului Administrativ, Comisia Judeţeană de Fond Funciar a primit în audiență o parte dintre protestanți. Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani, Mihai Bâlbă, a explicat și de unde au apărut aceste neînțelegeri legat de terenul agricol revendicat.

Prefectul Dan Nechifor consideră că, în momentul de faţă, cel mai bun cadru de soluţionare a conflictului dintre locuitorii din Vlădeni şi Bucecea, este oferit de Comisia Judeţeană de Fond Funciar.

În prima şedinţă a autorităţii judeţene, reprezentanţii celor două unităţi administrativ-teritoriale vor fi invitaţi, cu documentele necesare, pentru a-şi expune punctele de vedere şi a căuta, alături de membrii comisiei judeţene, soluţii aşteptate de cetăţenii nemulţumiţi.

Disputarea suprafeţei de teren de către ambele UAT- uri reprezintă o situaţie care, dacă nu-şi poate găsi soluţii prin intermediului unui eventual protocol, mai poate fi reglementată doar de către instanţele judecătoreşti.

Citeste si:

Facebook Comments