VIDEO! Scandal de la Cetățenii de Onoare

În fiecare an, Botoșaniul se alege cu cel puțin un cetățean de onoare. A devenit deja tradiție ca pe 15 ianuarie, poetul care câștigă o importantă sumă de bani din bugetul primăriei odată cu decernarea Premiului Omnia, să fie onorat și cu titlul de cetățean de onoare, chiar dacă nu este botoșănean și poate nici nu va mai trece prin acest oraș.

Anul acesta, Ziua Națională a Culturii s-a transformat într-un fiasco, iar urmările se resimt și acum. Consilierii locali vor să regândească organizarea acestui eveniment important pentru a evita pe viitor situații stânjenitoare, așa cum a fost anul acesta.

O poetă de care puțini botoșăneni au auzit până acum, a reușit să pună o pată neagră pe ziua în care l-am omagiat pe Eminescu. Medeea Iancu a dat citire în deschiderea serii de 15 ianuarie, la Casa Tineretului, unui poem cu tentă erotică. Întreaga manifestare a fost dată peste cap. Deși au trecut câteva săptămâni de atunci, scena rușinoasă nu a uitat-o nimeni. Reuniți în ședință de Consiliu Local, aleșii de la municipiu au propus modificarea regulamentului.

Unul dintre consilieri acuză organizatorii de situația creată și s-a arătat deranjat că puțini au fost cei care și-au cerut scuze.

Viceprimarul Cosmin Andrei a propus mai multă implicare din partea Consiliului Local în organizarea evenimentului. A venit cu o propunere și în ceea ce privește acordarea titlului de cetățean de onoare.

La nivelul Consiliului Local urmează să se stabilească o comisie de organizare.

Citeste si:

Facebook Comments