Scandal la APM

Situație tensionată astăzi la Agenția de Protecția a Mediului din Botoșani !

Cetățenii împreună cu primarul și consilierii locali din Curtești și-au exprimat nemulțumirea privind solicitarea unui agent economic de a-și extinde crescătoria de păsări. Scandalul s-a încheiat cu sancționarea firmei cu 40.000 de lei.

Scandalul a avut loc în cadrul unei dezbateri publice la Agenția de protecția mediului.

Totul a pornit după ce o societatea a solicitat extinderea unei ferme de păsări. Cetățenii în frunte cu primarul și consilierii locali acuză societatea că nu respectă regulile de igienă și dacă acesta s-ar extinde ar fi un adevărat dezastru.

Spun că trebuie să suporte mirosul greu și nu de puține ori au văzut saci plini cu pui morți.

Ba mai mult decât atât susțin că au și dovezi în acest sens. Nemulțumiții spun că au făcut deseori sesizări atât la Garda de Mediu cât și la numeroase alte instituții, dar nu a fost luată nicio măsură.

În ciuda nemulțumirilor si zecilor de sesizări ale oamenilor, evaluatorul de mediu afirmă că mirosurile sunt suportabile și nu există motive ca ferma sa fie închisă.

Alături de oamenii indignați este chiar primarul din Curtești. El a oferit însă o soluție pentru ca ambele tabere să nu se mai afle în conflict.

La sfârșitul dezbaterii publice ferma a fost sancționată cu o amendă în valoare de 40.000 de lei. Cetățenii susțin în continuare închiderea acesteia.

Citeste si:

Facebook Comments