Scandal monstru la Consiliul de Administrație de la Zona Metropolitană

Liberalii au plecat de la ședință

Scandal uriaș la ședința Consiliului de Administrație de la Zona Metropolitană. Liberalii au părăsit sala de ședințe și au anunțat că vor face plângeri la organele de cercetare penală. Scandalul a izbucnit în momentul în care a fost pusă în discuție aprobarea strategiei de dezvoltare a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană.

Consilierii locali Cătălina Lupașcu și Eugen Țurcanu i-au cerut lui Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, să dea citire procesului verbal de la şedinţa din 8 iulie 2015, în cadrul căreia a fost prezentată această strategie. Cei doi consilieri l-au acuzat pe directorul Zonei Metropolitane că la respectiva ședință a semnat în numele primarului Ovidiu Portariuc și că ar fi modificat Hotărârea Consiliului de Administrație.

Mai exact, pe convocatorul ședinței de la acea dată a fost trecut că se aprobă “de principiu” strategia de dezvoltare, dar ulterior, pe hotărâre, după cum susțin consilierii liberali, a apărut formularea că se aprobă strategia, fără a mai apărea formularea “de principiu”.

Totodată, consilierul Cătălina Lupașcu susține că s-a încălcat legea, întrucât înainte de a fi aprobată această strategie finală în cadrul Zonei Metropolitane ea trebuia aprobată de Consiliile Locale ale unităților administrativ-teritoriale care fac parte din această asociere.

Cătălina Lupașcu a anunțat că va sesiza organele abilitate pentru a face verificări legat de aceste aspecte legislative.

Nemulțumirea consilierilor locali din partea PNL este că această Zonă Metropolitană funcționează de mult timp, pe mulți bani, dar fără vreo realizare concretă. Doar niște hotărâri aprobate în Consiliul de Administrație.

Mai mult chiar, s-a solicitat mărirea salariilor angajaților de la Zona Metropolitană.

Enervați de modul în care se desfășoară ședința condusă de directorul Zonei Metropolitane, consilierii locali Cătălina Lupașcu, Eugen Țurcanu, Lucel Butnariuc și Cristian Lazarovici au părăsit sala.

Directorul Zonei Metropolitane a respins acuzațiile venite din partea consilierilor locali și a spus că aceștia fac aprecieri în necunoștință de cauză.

Aprobarea strategiei de dezvoltare ține exclusiv de resortul Consiliului de Administrație al Zonei Metropolitane.

Citeste si:

Facebook Comments