Schimb de experienţă la Colegiul Laurian

Profesori din străinătate prezenţi la eveniment

Reprezentanţi şi specialişti în educaţie din Italia,Spania şi Estonia s-au adunat astăzi în aula Colegiului Naţional A.T. Laurian. Totul s-a derulat în cadrul unui proiect Erasmus Plus.Vizita de studiu ErasmusPlus are ca scop punerea în valoare a impactului proiectelor finanţate din fonduri europene asupra orientării şcolare şi profesionale. Ceea ce este şi mai important este că acestă vizită este prima de acest gen din Botoşani.

Cadrele didactice care predau la acest liceu susţin că este foarte important ca elevii să aibă acces la proiecte pentru dezvoltarea personală.De aceeaşi părere este şi Daniela, profesoară de informatică la acest colegiu de prestigiu.

În cadrul acestei vizite, elita învăţământului botoşănean a prezentat experienţa acumulată în urma unui proiect din Germania dar şi lucruri importante despre liceul Laurian, şi ţara în care au fost.

Cei mai încântaţi de vizită dar şi de faptul că au avut ocazia să acumuleze cunoştinţe rămân totuşi elevii.

Anul acesta 24 de elevi au plecat în Germania, unde, în cadrul unei firme au învăţat să facă programare web. În urma proiectului au rezultat şase site-uri ale liceului.

Stagiul de formare a durat 20 de zile şi a presupus ore de formare profesională, ore de realizare a proiectelor finale şi participare la activităţi de documentare culturală.Printre norocoşi, s-a aflat şi Ioana care declară că acum ştie ce doreşte să facă în viitor.

Din păcate puţini elevi din România au şansa să meargă în străinătate să participe la diverse proiecte sau chiar să studieze.

Citeste si:

Facebook Comments