Școală de muzică lângă casa lui Enescu. Noul așezământ va avea importanță națională și internațională

George Enescu deschide încă odată porțile județului. Mai precis la Mihăileni, acolo unde Enescu a copilărit la bunicii materni, familia preotului Cosmovici, se va deschide o școală de vară dedicată artelor plastice și muzicii. Școala va fi amplasată în apropierea casei lui George Enescu, astăzi reabilitată cu efortul colectiv al artiștilor și arhitecților din toată țara. În spatele conceptului se află reputatul violonist, Alexandru Tomescu, cel care de altfel s-a implicat activ în salvarea casei copilăriei lui Enescu.

Totodată autoritățile locale, spun că deschiderea acestei școli de vară este o importantă oportunitate, pentru comună dar și pentru județ. Totodată aceștia arată că există posibilitatea transformării acestei școli de vară într-un adevărat centrul cultural la nivel național și chiar internațional. Mai mult decât atât vor fi spații de cazare, fiind achiziționată o casă veche, autentică dar și un teren chiar în apropierea locuinței lui George Enescu.

Casa lui George Enescu din Mihăileni, o locuință răzeșească de secol XIX, se afla în paragină, iar cu efortul colectiv al factorilor decizionali dar mai ales al artiștilor și arhitecților din toată țara, casa a fost salvată. În momentul de față se află în reabilitare.

Citeste si:

Facebook Comments