Școala micilor salvatori de vieți

Cursuri unicat în țară pentru elevii botoșăneni

Copiii învățați să devină salvatori de vieți. La Botoșani au loc cursuri, unicat în țară, prin care cei mai pricepuți copii învață să facă față situațiilor de urgență. Mai precis aceștia sunt pregătiți să se descurce dar și să-i ajute pe ceilalți în cazul incendiilor, inundațiilor dar și a diferitelor accidente. Pompierii botoșănenii îi pregătesc pe micii salvatori de vieți, atât teoretic cât și practic în unitatea din municipiul Botoșani, învățându-i să folosească echipamente specifice, să intervină cu furtunurile de incendiu dar și să trateze cu responsabilitate situațiile de urgență. Este o școală de vară la care participă 350 de elevi atent selecționați pe toată perioada anului.

Totodată, cursanții vor primi un brevet de la pompieri și ei vor fi și cei care îi vor învăța pe membrii comunității cum să se descurse în cazul situațiilor de urgență, cum să prevină incendiile și mai ales cum să facă față unor accidente.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, spun că această școală de vară dar și cursurile și antrenamentele efectuate sunt unicat la nivel național.

Profesorii care îi însoțesc pe elevi la cursuri spun că acestă pregătire este deosebit de importantă pentru elevi. Ei îi vor ajută cu ceea ce au învățat pe toți cei din jurul lor în cazul unor situații de urgență. Totodată acești micuți cursanți pot face cu ceea ce deprind, diferența între viață și moarte.

La cursuri participă copii din tot județul. Selecția este foarte dură. Din cei peste 1000 de elevi înscriși în luna ianuarie, la antrenamentele și cursurile propriu-zise ajung doar 350. Din aceștia în urma unor teste rămân doar 50. După partea teoretică, urmează și antrenamentele speficice pompierilor.

Copii au fost încântați de această școală de vară, fiind în special fericiți că dobândind aceste cunoștințe vor putea salva vieți.

Tocmai de aceea mulți cursanți au fost atrași în special de activitățile practice.

La finalul cursurilor cursanții vor susține un test de evaluare cu mai multe variante de răspuns. Primii 50 de elevi, în urma rezultatelor obținute vor beneficia de o tabără gratuită din partea ISU, în care vor îmbina utilul cu plăcutul, continând de altfel procesul de învățare pentru gestionarea situațiilor de urgență. Practic acești copii vor fi ambasadorii pompierilor botoșăneni în comunitățile din care fac parte.

Citeste si:

Facebook Comments