Şcoală modernizată cu bani din Franța

Şcoală modernizată cu sprijinul unei asociaţii din Franţa.

Este vorba despre școala Gimnazială Nr. 1 din Unţeni. Datorită unei colaborări de lungă durată dintre şcoală şi asociaţie, copiii beneficiază acum de lucruri pe care alţi copii din alte şcoli de la sate nici nu şi le închipuiesc. Asociaţia este alcătuită din profesori universitari care au văzut în Şcoala de la Unţeni o oportunitate de a-i ajuta pe copii să îşi facă un viitor mai bun.

Proiectul de investiții prevede dotarea tuturor sălilor de clasă cu table speciale care să îndeplinească mai multe cerinţe.Prima etapă a proiectului a fost finanțată de Asociația de prietenie „Plomeur-Soroceni-Unțeni” care a donat suma de 1000 euro.

Încântaţi de noile table nu sunt doar cadrele didactice ci şi elevii. Tablele moderne le sunt de mare ajutor școlarilor.

Atât cadrele didcatice cât şi elevii sunt mândri de şcoala lor şi de beneficiile pe care le au pentru că învaţă acolo.Asociația franceză, a sprijinit financiar și alte  proiecte din comuna Unțeni. Printre acestea se numără amenajarea terenului de sport în anul 2013 pentru care asociația a oferit 2000 de euro.

Tot cu sprijinul acestei asociaţii în 2004 s-a reabilitat şi exteriorul şcolii.

Citeste si:

Facebook Comments