Se caută poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri

Se caută poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri

2.668 de posturi au fost scoase la concurs în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne.

În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar ale Ministerului
Afacerilor Interne: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina,
Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, Școala de
Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Școala
Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.

Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.592 pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare 1 , în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri.

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape.

După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor în data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.

Citeste si:

Facebook Comments