Se desființează Inspectoratul Școlar?

Camera Deputaților ar fi aprobat tacit acest lucru

Inspectoratele școlare ar putea fi desființate! Cel puțin asta își dorește Cornel Comșa, un deputat din Parlamentul României, care a inițiat un proiect legislativ ce privește desființarea acestor instituții. Potrivit acestuia ”descentralizarea în domeniul educației este absolut necesară pentru a da putere școlilor să ia decizii și comunității locale să se implice cu adevărat”.

Potrivit proiectului de lege primăriile ar urma să preia atribuțiile de administrare ale școlilor, din resurse proprii dar și cu bani venite de la Ministerul Educației. Și tot potrivit proiectului, directorii de unități de învățământ ar urma să fie numiți de către colegii din consiliul de conducere al școlii. Concursurile de ocupare a posturilor didactice ar trebui organizate …în cadrul unității de învățământ. Responsabilitatea în ceea ce privește inspecțiile școlare ar reveni Agenției române de Asigurarea a Calității Învățământului Preuniversitar.

Prefectul Costică Macaleți este de părere că desființare inspectoratelor școlare ar fi o mare greșeală și ar creea numai neplăceri.

Se pare că propunerea legislativă a fost aprobată tacit în Camera Deputaților, urmând ca soarta Inspectoratelor Școlare Județene să fie hotărâtă de către Senat.

Citeste si:

Facebook Comments