VIDEO! Se împrumută pentru lemne și medicamente

Tot mai mulţi pensionari recurg la împrumuturi pentru a se putea descurca. Pensia abia le ajunge de la lună la lună, iar de multe ori sunt nevoiți să își cheltuie ultimul bănuț pe medicamente. Însă cum iarna bate la ușă, mulți dintre bunici apelează la Casele de Ajutor Reciproc să își cumpere lemne, medicamente sau alte lucruri trebuincioase.

Pensiile la limita sărăciei şi condiţiile mai aspre ale băncilor nu le lasă bunicilor decât o singură soluţie. Casele de Ajutor Reciproc, care, în această perioadă oferă oferă împrumuturi pe bandă rulantă. Sumele nu sunt mari. Mari sunt dobânzile, însă fără alternative, bătrânii sunt dipuşi să le plătească. Mai ales că banii îi ajută să se pregătească mai bine pentru iarnă. Unii îşi cumpără lemne sau îşi repară casele iar alţii pentru medicamente.

Solicitările ating apogeul în această perioadă, înaintea sezonului rece. Bătrânii care locuiesc la case au mare nevoie de lemne, iar cei mai mulți își fac calcule pentru masa de Crăciun.

Unii se împrumută cu sume cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei. Şi preferă CAR-urile pentru că, deşi dobânzile sunt mai mari decât cele practicate de bănci, în acelaşi timp, sunt mult mai mici decât ale celorlalte IFN-uri. Alţii nici nu vor să audă de credite.

În judeţ sunt în jur de 10 Case de Ajutor Reciproc , fiecare cu 1.500 – 2.000 de cotizanți, dintre care aproximativ jumătate sunt cu împrumuturi active.

Citeste si:

Facebook Comments