Se închide centrul maternal de la Trușești

Centrul maternal de la Trușești se va închide!

După ce Direcţia pentru Protecţia Copilului a închis Centru Rezidenţial ‘’Elena Doamna’’, un alt centru urmează să fie închis. Este vorba despre centrul rezidenţial ‘’Sfântul Nicolae’’de la Truşesti. Totul se face, însă, în beneficiul copiilor. Și asta pentru că se doreşte construirea unor apartamente sau spaţii pentru copii ale căror probleme nu pot fi soluţionate.

Complexul de servicii ”Sfântul Nicolae” de la Truşeşti este alcătuit din două clădiri vechi.

Acest centru face obiectul unei convenţii de colaborare pe care instituţia de Protecţie a Copilului o are cu fundaţia HHC din Baia Mare.Cele două instituţii se află la cel de-al treilea proiect.

Acesta vizează închiderea instituţiilor rurale de tip vechi şi dezvoltarea unor alternative de tip familial.Acestea sunt realizate în beneficiul copiilor pentru care nu se găseşte o soluţie de gen reintegrarea în familia naturală.

De la aproximativ 65 de copii, câţi se aflau în această instituţie la sfârşitul lunii martie, s-a ajuns la un număr de 50 de copii.

Ceilalţi au fost integraţi în familiile naturale. Urmează ca pentru aceşti 50 de copii să se găsească soluţii de tip familial. Centrul rezidenţial „Elena Doamna” a fost închis în octombrie anul trecut.

Şi acolo, proiectul a fost realizat tot cu sprijinul Fundaţiei HHC. El a constat în reabilitarea şi dotarea unui număr de cinci apartamente în municipiul Dorohoi.

În aceste apartamente au fost mutaţi, la începutul anului şcolar 2015-2016, 27 de copii şi tineri din centrul de plasament „Elena Doamna”.

Citeste si:

Facebook Comments