VIDEO! Se scumpesc utilitățile

Gazele şi energia electrică se scumpesc. De la 1 aprilie, preţul gazelor naturale creşte cu până la 10%, iar energia electrică se va scumpi, de la jumătatea anului, cu cel mult două procente.

Întrebați ce părere au, botoșănenii s-au arătat extrem de nemulțumiti. Acestia spun că în momentul de fata pretul gazelor si al energiei electrice este deja destul de ridicat.

Anuntul a fost făcut miercuri de către președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileț. La auzul acestui anunț,dacă unii botoșănenii s-au declarat nemulțumiti, alții au spus că se vor obișnui.

Deși au avut parte de o mărire de pensie de la 1 februarie pensionarii spun că tot nu fac față cheltuilelor. Nu doar gazul și lumina sunt scumpe ci și alimentele și apa, cred ei.

Alți botoșăneni sunt de părere că cei care au propus scumpirea gazului au o explicație pentru acest lucru. În aceste condiții nu le rămâne decât să facă economii pentru a putea pălăti cât mai mult.

În prezent pretul unui metru cub de gaze este de aproximativ 1,65 de lei, iar pretul unui kW se încadrează între 0,30 și 0.40 de bani, în functie de tipul de tarif ales.

Citeste si:

Facebook Comments