VIDEO! Se umplu cămările cu bunătăți pentru iarnă

Legumele sunt la mare căutare în această perioadă!Zilele sunt numărate până la sosirea toamnei, iar botoșănenii deja încep aprovizionarea cu legume pentru a prepara bunătăți pentru iarnă. Cum în această perioadă prețurile legumelor sunt acceptabile, iar marfa comercianților este de toată frumusețea, oamenii au lăsat treburile casnice și au ieșit la cumpărături.

Legumele cele mai căutate în acest moment sunt vinetele, ardeii, gogoșarii, roșiile dar și varza.

Cum tradiționala zacuscă de vinete sau tocana de legume nu trebuie să lipsească în anotimpul friguros din casele botoșănenilor, oamenii spun că acum este cel mai potrivit moment pentru a cumpăra tot ce le trebuie. Mai târziu legumele vor fi mai puține, iar prețul acestora va crește foarte mult.

Comercianții se plâng că situația din acest an nu este atât de fericită. Aceștia spun că marfa le-a fost afectată foarte mult de ploi, iar oamenii care vin în piață, în general vânează prețuri cât mai mici, ceea ce face ca afacerea lor să nu meargă atât de bine.

Comercianții din piețele botoșănene anunță că în perioada ce urmează, prețurile la legume vor continua să crească. Așadar, cei care doresc să găsească legume la un preț acceptabil, trebuie să meargă din timp pentru a cumpăra tot ce trebuie să prepare delicioasele mâncăruri pentru sezonul rece.

Un kilogram de vinete poate fi cumpărat din piața centrală cu 2,5 lei, la fel și unul de ardei. Pentru un kilogram de ardei kapia trebuie să scoateți din buzunar de 3,5 lei până la 7 lei. 3,5 lei ajunge și un kilogram de gogoșari, iar unul de roșii aproximativ 3 lei.

Citeste si:

Facebook Comments