VIDEO! Seară albă după „marțea neagră”

Protest fără precedent la Botoșani!

Aproximativ 1000 de oameni au ieșit miercuri seară din case. Tineri cu bebeluși în brațe, vârstnici, dar și politicieni din rândul opoziției au făcut front comun și și-au strigat furia împotriva Guvernului și a Ordonanței de Urgență privind grațierea și a modificărilor codurilor penale.

Mesajele puternice de revoltă și mișcările de stradă vor continua și în această seară.

În jurul orei 18.00 s-au adunat în Piața Revoluției cu aproximație 30 de persoane. Cu fiecare minut numărul lor creștea cât vedeai cu ochii. Din toate colțurile orașului s-au strâns sute și sute de botoșăneni. Mobilizarea s-a făcut pe rețelele de socializare, iar mesajele virtuale au fost strigate cu putere în stradă.

Protestatarii și-au înglobat ideile pe pancarte și le-au spus la portavoce.

Maia are 5 ani și încă doi frățiori mai mici. Deși afără erau -8 grade, mama i-a luat și i-a adus în Piața Revoluției pentru că își dorește democrație și un viitor mai bun pentru ei și nu vrea să ne întoarcem în comunism.

N-au lipsit din peisaj nici politicienii urbei. Tineretul liberal a dat tonul iar în stradă ar urma să iasă și seniorii.

În permanență, protestatarii au fost supravegheați de echipaje de jandarmi dar din fericire nu s-au înregistrat incidente.

Protestul a continuat cu un marș pe străzile orașului.

Citeste si:

Facebook Comments