VIDEO! Secetă aprigă în județul Botoșani

Se anunță vremuri grele în agricultură! Temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, cumulate cu lipsa precipitatiilor le dau mari bătăi de cap agricultorilor botoșăneni. Deja pământul se lucrează foarte greu, iar dacă nu plouă în următoarea perioadă dezvoltarea plantelor plantate în toamnă, dar și răsărirea celor din primăvară este în pericol.

Lucrările de primăvară pe câmpurile din județul Botoșani sunt pe ultima sută de metri. Agricultorii și-au pus la punct treburile, iar acum se roagă ca în perioada următoare să plouă serios. Pământul este însetat iar pentru ca plantele cultivate în acestă primăvară să răsară este mare nevoie de apă. La fel și pentru dezvoltarea celor din toamnă, mai ales că iarna fost destul de săracă în precipitații.

Agricultorii spun că și acum pământul se lucrează foarte greu. În ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă anului. A fost cel mai cald aprilie din ultimii 50 de ani, iar în această săptămână chiar au depășit valoarea de 30 de grade Celsius.

Din păcate veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Se anunță cea mai caldă și secetoasă vară din ultimii ani. Iar în lipsa sistemelor de irigații, oamenii de la țară rămân la mila cerului.

În toată țara, agricultorii se confruntă cu această secetă aprigă. Deja culturi de porumb și grâu au fost afectate din cauza lipsei apei. În unele zone al țării, semințele nici măcar nu au încolțit și au ieșit la suprafață exact așa cum au fost puse.

Citeste si:

Facebook Comments