VIDEO! Sechestru pe bunurile unei primării

Problemele se țin lanț la o primărie din județ! După ce a rămas fără primar, recent i s-au blocat și conturile, iar în plus s-a pus sechestru și pe bunuri.Situația de criză se derulează la primăria Mihălășeni.

Din cauza unei datorii de câteva miliarde lei vechi către o firmă, un executor judecătoresc a blocat conturile unității administrativ teritoriale și a pus sechestru pe mai multe bunuri. Viceprimarul a preluat frâiele și a bătut la ușa șefului de la județ și a prefectului.

În urmă cu 7 ani, Primăria Mihălășeni a fost beneficiarul unui proiect de împădurire derulat prin intermediul Consiliului Județean și al Agenției Fondului de Mediu.

În 2012, lucrurile s-au împotmolit. Proiectul s-a blocat, iar Agenția Fondului de Mediu nu a mai virat banii către societatea care a efectuat împădurirea. Pentru că beneficiarul acestei investiții este Primăria Mihălășeni, firma s-a îndreptat în instanță și a câștigat.

Reprezentanții societății au solicitat banii de la Primărie, iar pentru că nu i-au primit au contractat un executor judecătoresc, care a pus sechestru pe bunuri și a blocat conturile.

Concret, Primăria nu poate să efectueze plăți către furnizori. Viceprimarul a avut astăzi o întâlnire cu prefectul Dan Șlincu, iar acesta și-a luat angajamentul că va încerca să deblocheze situația împreună cu președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Chiar dacă situația aceasta va fi rezolvată, primăria Mihălășeni va rămâne din luna octombrie fără resurse financiare pentru plățile salariale. În această situație sunt aproape toate primăriile din județ. Singura speranță este o rectificare bugetară pozitivă.

Citeste si:

Facebook Comments