Secție a Poliției Locale, în Centrul Vechi

În cel mai scurt timp, în Centrul Vechi al municipiului Botoșani va funcționa o secție a Poliției Locale. Prin acesta se dorește sporirea siguranței cetățenilor, dar și prevenirea faptelor infracționale și antisociale care se înregistrează în acestă zonă. Înființarea unui Post de Poliție Locală în această zonă reprezintă un prim pas în a face Centru Vechi mai atractiv pentru locuitorii municipiului Botoșani.

O altă măsură luată în calcul de administrația locală este includerea de programe de reinserţie socială. Totodată, primarul Cătălin Flutur dă asigurări că în Centrul Vechi se vor organiza mai multe manifestări de amploare, ca spre exemplu September Fest.

Edilul ia în calcul şi revitalizarea activităţii de alimentaţie publică prin rezilierea celor care au primit spaţii pe o chirie modică şi concesionarea către alţi agenţi economic, dornici să-şi desfăşoare activitatea.

Dar cel mai mare regret al lui Cătălin Flutur este că după plecarea sa din Primărie în iunie 2012, romii, mutaţi la demararea lucrărilor de reabilitare a Centrului Istoric, au revenit. Atunci, o treime dintre case au fost transformate în locuinţe de serviciu pentru persoane care lucrează în instituţii finanţate de la bugetul local.

Flutur a apreciat că atunci se putea decide în Consiliul Local ca numărul acestor locuinţe să fie mai mare şi astfel mulţi dintre chiriaşi nu s-ar mai fi putut întoarce.

După revenirea la conducerea primăriei, Cătălin Flutur a comandat un studiu vizând Centrul Vechi. În urma acestui studiu, s-a constatat că în momentul de faţă sunt 416 etnici romi. Cei mai mulţi etnici romi sunt copii. Din cei 416 romi, foarte mulţi au locuinţe proprietate personală şi nimeni nu-i poate scoate din propria locuinţă, a mai precizat primarul Cătălin Flutur.

Citeste si:

Facebook Comments